לכל קוראי הבלוג שלום
היום אתייחס לעניין צרכני שמשלב הימורים.
מי לא מכיר את מפעל הפיס וכרטיסי החיש גד? מי לא גירד לפחות מס` פעמים את כרטיסי ה (חוסר) מזל האילו?
גם אני כמוכם מדי פעם חטאתי בגירוד לפעמים זכיתי ב- 20 ש"ח לפעמים בכרטיס נוסף. בסופו של דבר לא התעשרתי מזה. ולכן החלטתי להפסיק.
אבל אתם רוצים לדעת מי כן עושה קצת או הרבה כסף מזה? תתפלאו לשמוע שאילו הם בעלי ומפעילי הדוכנים. ולא מהעמלות אלא בשיטה אחרת "יצירתית" משהו. אתם בטח שואלים את עצמכם כייצד. אם כן העניין פשוט.
אני לא יודע את הפרטים במדוייק אבל אתם כבר תבינו לבדכם את העיקרון.
כל סוג של כרטיס מגיע בחבילות שמחוברות כמו אקורדיון (המוכר/מוכרת בדוכן חותכת כרטיס מהחבילה כאשר אתה מבקש לגרד כרטיס) בכל חבילה כזאת יש כמות כרטיסים כלשהי (אני לא במדוייק יודע את המספר) וכמובן לכל כרטיס יש מספר סידורי.
מה שאתם לא יודעים זה שבכל חבילה כזאת יש לפחות כרטיס אחד עם פרס גבוה של מאות שקלים או אלפי שקלים.
לצורך הדוגמא נניח שבחבילה מסויימת יש 100 כרטיסים ויש בו פרס של 1000. כמובן שהמוכרת יודעת כמה כרטיסים נמכרו מכל חבילה (לפי המספר הסידורי או לפי מעקב פנימי שלה) ונניח שעד הכרטיס ה- 90 בחבילה אף אחד לא זכה בפרס המשמעותי. המוכר או המוכרת קונה בעצמה מכספה את עשרת הכרטיסים האחרונים מחבילה זו. נניח שכרטיס עולה 10 ש"ח אז סה"כ היא קונה באופן חוקי לכאורה עשרה כרטיסים במאה ש"ח וגורפת לכיסה את הפרס של הכרטיס.
תודו שאתם מופתעים . לא מזה שעובדים עליכם אלא מהיצירתיות של העניין.
אז לפני שאתם קונים כרטיס גירוד כשאתם כבר אמורים לדעת שאולי הפרס הגדול חולק אז ייתכן וגם הפרסים הקטנים יותר כבר לא יוכלו להיות שלכם. אז אם אתם עוד מתלבטים אם להמשיך לקנות את כרטיסי הגירוד האילו קחו נתון זה בחשבון ושלא תגידו שלא הזהרתי אתכם.
ואחזור על המשפט הידוע "לא להתפתות לעסקאות בשטח אחרת אתה אוכל אותה, ואוכל אותה בגדול".
צ`או