בקיצור: התפתחות המחשבים תאפשר להכניס מחשבים במקום בני אדם. תחזק את תהליך התעשרות האלפיון העליון. $$$ [3442]
כדי לראות את רשימת התגיות (מילות המפתח) שלי, רדו למטה, אל מתחת לתגובות, ועשו קליק על מילת המפתח שמעניינת אותכם. קליק על "הצג הכל" יפתח לכם רשימה של עוד (המון) תגיות.
אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.
שוב אני חוזר לנושא של התרכזות העושר בידי האלפיון העליון, נושא שהוא בעל חשיבות גדולה יותר מאשר כל הנושאים שטיפלתי בהם קודם. נושא שנוגע גם לכם, ובמיוחד לילדיכם. המאמר הראשון על הנושא הזה הוא בכתובת:
הפעם ברצוני לדון בתהליך אחר, שאיננו קשור מהותית לתהליך של התרכזות העושר בידי האלפיון העליון, אבל כשהם ביחד, שני התהליכים הללה עלולים לגרום לאסון חברתי – וזהו נושא מעבר העבודה למערכות ממוחשבות, תוכנות מחשב, מבוססות AI (בינה מלאכותית), שמסוגלות למלא פונקציות ותפקידים, שעד היום רק בני אדם היו מסוגלים לבצע. בהמשך אתייחס למשמעות של התהליך הזה לגבי החינוך וההשכלה הגבוהה.
המהפכות שהיו
אני מדבר על העתיד, אני מנסה להתנבא על העתיד, וכבר אמר וינסטון צ'רצ'יל (ועוד רבים אחריו): "מסוכן מאוד להתנבא, ובמיוחד על העתיד", אבל התהליכים כבר החלו ולכן אני מוצא לנכון לדבר על העתיד, וכדאי שגם אתם תיתנו את דעתכם על הבעיה הזאת, של מעבר עבודות למחשב. בתחילת המהפכה התעשייתית היו הלודיטים, פועלים שיצאו ושברו את המכונות שגוזלות מהם את העבודה הידנית המפרכת שממנה התפרנסו. הם טעו. האנשים לא נשארו בלא עבודה. הופעת המכונות איפשרה ייצור זול וזמין של מוצרים לכל בני האדם, גם לאלה שאינם עשירים, וייצרה מקומות עבודה גם לפועלים בתעשיה, גם לאלה שייצרו את המכונות, וגם לאלה שתיכננו את המכונות. גם בתחילת המהפכה התעשייתי השניה, היא "מהפכת המידע", היו שהתנבאו שהרובוטים יגזלו מהפועלים ומהפקידים את כל מקומות העבודה. גם הפעם זה לא קרה. המחשבים איפשרו ייצור זול יותר וזמין של מוצרים לכל בני האדם, גם לאלה שאינם עשירים, וייצרו מקומות עבודה גם לעובדים בתעשיית ההיי-טק, שזכו למשכורות טובות. אבל הפעם אנו בתחילתה של מהפכה נוספת, מהפכת ה-AI (Artificial Intelligence), הבינה המלאכותית, והפעם אני חושש שאכן זה יקרה – יהיה מחסור חמור במקומות עבודה לכל בני האדם שיחיו על פני הפלנטה הזאת.
בינה מלאכותית
עד היום ההצלחות של AI, לא היו מרשימות. שלושת הנושאים הבולטים שבהם עסקה AI, תירגום אוטומטי, הבנת דיבור ומשחק השח – התוצאות לא היו מדהימות. תנסו את Google Translate ותראו שהתירגום אינו מעביר את רוח המקור. מערכת מחשב שמבינה דיבור ומאפשרת להפעיל אותו ולתת לו פקודות, בלי עכבר ובלי לחיצה על מסך מגע – לא הסטנדרט בתחום. כדי לנצח אלוף שח ברמה של אמן בינלאומי, יש צורך במחשב ענק. אבל המחשבים הולכים ומתחזקים, וגם השיטות הולכות ומשתכללות. שלושה עניינים יש בהתקדמות של תוכנות הבינה המלאכותית. הראשון הוא BIG DATA, כלומר היכולת של מערכות המחשב לטפל בכמויות עצומות של נתונים, כמו למשל אוסף כל הנתונים על כל המכוניות שנעו בלונדון במשך יום אחד, איפה שהו בכל רגע ורגע – ולהפיק מזה מידע רלבנטי, עם תובנות משמעותיות. זה חשוב לעסקי הביטוח, וגם למערכת הבריאות. הנושא השני הוא בניית מודלים. מערכת ה-AI, תוכנת המחשב, אוספת נתונים על התנהגות של אדם, על מה שהוא אומר, ואז בונה מודל של האדם, מה חשוב לו ומה מדאיג אותו. זה חשוב לעסקי ה-CRM – Customer Relation Management, כלומר למערכת הממוחשבת, שמקבלת את הפניות של הצרכן ויודעת למי לכוון אותו, ואיך לענות על צרכיו, באופן שיישאר לקוח נאמן לאתה חברה. הנושא השלילשי הוא "למידה עמוקה" (Deep Learning), מערכות שבנויות על טכניקה שנקראת "רשתות נירונים", שבה המחשב לומד ומשתפר כל הזמן. אחת הדוגמאות המרשימות ליכולות של מערכות המחשב הענקיות היא פרויקט "ווטסון", שבו הוכיחה מערכת המחשב שהיא מסוגלת, תוך שימוש באוסף של מסמכים, במספר עצום של מסמכים, לענות על שאלות טריביה, מהר יותר וטוב יותר מבני אדם שהם אלופי טריביה, ואז הוכנסה מערכת "ווטסון" לשימוש גם כמערכת ייעוץ רפואי.
הצירוף של שלוש היכולות הללו מאפשר לבנות מערכות מחשב, שתוכלנה לבצע פעולות אנושיות. ניקח כדוגמה מערכת שתחליף את המלצד. הסועדים יתקתקו את מס' הזיהוי שלהם במערכת, והמערכת תדע מה הם הזמינו בעבר ומהו סוג המנות החביבות על כל אחד מהם, ותציע להם מנות בהתאם. ניקח כדוגמה נוספת את האיש היושב בשירות לקוחות. המערכת מזהה את הפונה בעזרת מספר הטלפון של הסמארטפון שלו, שומעת את תלונתו ומחליטה על התשובה ועל הטיפול הראוי. דוגמה שלישית היא רופא ממוחשב. החולה יושב מול המחשב, מזדהה, ואז המחשב שומע מה כואב לו, בשפה טבעית, יודע את מה היה קודם, המחלות שלו והבדיקות שעבר, שולח אותו לבדיקות נוספות ובהתאם לתוצאותיהן מחליט מה הטיפול הנכון. בבסיס כל הדוגמאות האלה ישנה השיטה הבאה: המערכת בונה מודל של הפונה. במערכת ישנו מודל של המטפל, המערכת מאפשרת דיאלוג בין שני המודלים, ומשתמשת בקלט מהפונים כדי לעדכן את המודל של הפונה ולהביאו לרמת דיוק גבוהה יותר.
לא לתת למחשב
אני אינני חסיד של מערכות כאלה. מאז נסיוני במערכות CBE (Computer Basded Education), מערכות מלמדות, אני לא מאמין במערכות שמנסות להחליף את האדם. בעיני זה חלום בלהות. אבל המערכות משתכללות יותר ויותר עם הזמן, ולכן המחשבה להעמיד מטפל ממוחשב מבוסס AI, במקום מטפל אנושי, תהיה קוסמת יותר ויותר למנהלים של החברות שנותנות את השירות, את הטיפול. אני חושב שמערכות מטפלות כאלה, צריכות להישמר ברמה של מערכות תומכות החלטה, מערכות מייעצות, לאדם שהוא המטפל האמיתי, המלצר, איש שירות הלקוחות, או הרופא. מה שחשוב עוד יותר הוא, נקודה שאני חוזר ואומר אותה כבר שנים רבות, מעבר למערכת הממוחשבת, או המערכת המשלבת אדם ותוכנת יעוץ – חיוני שתהיה מערכת אנושית לחלוטין, אומבודסמן, של אדם שיקשיב לפונה ויהיה מסוגל לבטל את החלטות המערכת ולקבל החלטות שמתחשבות בצרכיו של הפונה.
להתפתחות הזאת יש משמעות כבדה גם לנושא שוק העבודה וגם לנושא החינוך, אבל על כך באחד הימים הקרובים.
עוד
עוד על הנושא של שוק העבודה בדרך לטלטלה גדולה, תוכלו לקרוא בכתובת:
עוד על חשיבות האומבודסמן למערכות מחשב בכתובת:
המלצה
אם לא קראתם עדיין, או שאינכם זוכרים את מה שקראתם מזמן, אני ממליץ בפניכם לשוב ולקרוא את תקשורת וירטואלית בכתובת:
מאמר ש-215 איש כבר קראו אותו.
האם אני צודק? אל תסכימו אתי.
מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?
יוסף רגב
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
המונה היומי: עד היום היו 582,673 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006
אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קיראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.
אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם.
אם התגובות שלכם מתייחסות לנקודה מסוימת במה שכתבתי, סמנו אותה בשדה "נושא" ע"י מספר בסוגריים מרובעים כפולים, לדוגמה [[1]], ואני אכניס את המספר הזה בתוך הטקסט שלי.
כיתבו תגובות. אל תהססו. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול לכתוב את שמו – ולהגיב (עד 17 שורות).
אם האותיות קטנות וקשה לכם לקרוא – לחצו על מקש ה-CTRL ביחד עם מקש התו "+" (פלוס), ואז האותיות יוגדלו.
הפונקציה "חפש בבלוג" אינה פועלת כהלכה. כדי לעשות חיפוש בבלוג הזה אחר רשומה שמכילה מילה מסוימת, או צירוף של מילים – היכנסו לגוגל, או לשדה של גוגל בדפדפן, וחפשו את המילה המבוקשת, או את צירוף המילים בתוך מרכאות, יחד עם המילה regevj, שמופיעה בכל אחד מהקטעים שבבלוג הזה.
את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:
אל רשימת המאמרים הכי נצפים שלי ( <- קליק על)
תגיות: כלכלה ועסקים, מחשבים וטכנולוגיה, פיקטי, כלכלה, פוליטיקה, מחשבים, עניים ועשירים, האלפיון העליון, בינה מלאכותית, , לפעמים זה כל כך נכון, ציטטות, תובנות, הוראה בסיוע מחשב, אומבודסמן, מחשבות והגיגים,