כשאתם קוראים ספר יוצא לכם לחשוב על הסופר שכתב אותו? מה עבר לו בראש, למה כתב אותו וכו'. בספר זה מתנהל פינג פונג בין הסופרת והדמות שיצרה ובכך מתקבלת תמונה והצצה לספר בזמן התהוותו, תהליך מעניין מאוד שרץ ומתפתח כל הזמן לעיני הקורא. רק במחצית הספר נפל אצלי האסימון שבעצם הסופרת שבספר גם היא דמות ממוחה הקודח של המחברת ולא יוצרת הספר בעצמה. מבולבלים גם אני בחלק מהזמן שקראתי את הספר.
סימני הזהות בין שתי הדמויות זו האמיתית והמומצאת נושקות אחת לשניה. לשתיהן כמיהה לילד, שתיהן במצב משפחתי לא קל. הדמויות בסיפור רימונים וענבים הן: דפנה מחברת הספר כותבת בנשמתה נושקת לשנתה הארבעים, שחלמה על אישה היושבת באמצע רחוב כשהיא לבושה בחצאית רחבה וצבעונית ומוכרת רימונים וענבים. כך בעצם מתחיל הספר ודמותה של אלה גיבורת הסיפור של דפנה מתחילה לקרום עור וגידים. לא פעם עברה בי מחשבה האם דפנה כותבת את עצמה בעצם במסווה של אלה? דמותה של דפנה בסיפור נכתבת בכתב כהה יותר וכשאלה מפציעה הכתב בהיר יותר. רק שלא פעם תהיתי את סיפורה של מי אני קוראת? של דפנה או של אלה.
לעתים אלה זוקפת ראש ומחליטה להחליט במקום דפנה, זו שיצרה אותה. דפנה לעומתה רוקדת טנגו עם הדמות שלה. איך לשכתב אותה איזה אישה תצא לבסוף? ובינתיים נראה שלאלה חיים משלה מעניינים מושכים מאתגרים ככה בונה אותה דפנה ומושכת במכחול את חייה שלה שייראו גם הם טוב, עם בנה דניאל והבחור יונתן שהכירה ובנו איתי. סיפור בתוך סיפור מי היוצר? מי הראשון ומי יצר את מי?
מבנה מעניין לספר יש לציין כמו הפסקה הבאה שמופיעה בו שממחישה ולו במעט את הלך הרוח שבו: "אלה, כפי שדפנה יצרה אותה, היא בסך הכל בחורה טובה עם לב רך. היה לה חבל לאכזב את הסופרת שלה, אחרי שזו בחרה בה כדמות הראשית."
דפנה בונה את הדמות שהיא רוצה והרבה מהכמיהות והרצונות שלה משתרבבות לתוך אלה הדמות שיצרה ונושקות בדמיונה לגעגועים ולהחמצות שלה בחיים.
"אלה זוכרת שבגן אהבה לשחק במשחקים אחרים ופחות בפאזלים, אבל בבגרותה הבינה שלא תוכל לברוח מהם לנצח. יש צורך להרכיב, אין ברירה. כי אדם בנוי מרסיסים קטנים של אושר, עצב, תהיות, ואי אפשר להניח לאלו להישאר רסיסים. בעצם רק קצת, כי ברגע שהכול מתחבר, זה כבר לא נראה כל כך מושלם."
ספר מעניין על אנשים, היומיום שלהם, מערכות יחסיהם, כמיהה למשפחה, ילדים וכל היתר.
הוצאת ניב/ עריכה ספרותית ולשונית: טל איפרגן/ צילום כריכה: סיגל עומר/ הפקה ועיצוב גרפי: ספרי ניב/ 147 עמודים 2019.
הספר ימכר בפורמט מודפס ודיגיטלי בחנויות מקוונות אלה: ניבוק, ע-ברית, מנדלי מוכר ספרים ברשת, אינדיבוק, גט בוקס, ביבוקס, בוקסילה, נטבוקס, אלף-בסט, בוקלי.