Quantcast
Channel: בלוגים המדוברים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25516

הפריימריס, בחירות מוקדמות, בחירות מושחתות

$
0
0
בקיצור: כמה סיפורים על פריימריס מושחתים $$$ [5004]
אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.
 
ביבי ינצח את גדעון סער בפריימריס
       איך אני יודע שנתניהו ינצח? פשוט מאוד. מישהו ערך סקר בחירות בקרב חברי הליכוד, ושאל כל אחד בטלפון בעד מי הוא יצביע בבחירות המוקדמות, לנתניהו או לגדעון סער. כל מי שענה לתומו שהוא יצביע בעד גדעון סער - למחרת קיבל הודעה מהבנק שלו, כי הוראת הקבע שלו לדמי חבר בליכוד בוטלה, והוא גורש מהליכוד. 6,500 איש סולקו כך מן הליכוד בבת אחת, ונגרעו מספר הבוחרים של הליכוד. 6,500 איש, וביניהם חברות הכנסת שרן השכל ומיכל שיר, ועוד רבים וטובים, ראשי סניפים, פעילי ליכוד מיום שעמדו על דעתם – כולם כבר לא בליכוד. נשארו רק האנשים שאמרו שיצביעו בעד נתניהו, ומי שהסוקרים לא הגיעו אליו, או לא קיבלו ממנו תשובה. לכן יש סיכויים לכך שנתניהו ינצח את גדעון סער, באופן דמוקרטי, ברוב הנהוג בסוריה.
בחירות מוקדמות, בחירות מושחתות
       אנחנו היהודים מומחים בלקחת רעיון טוב ולהפוך אותו לזבל. הרעיון של פריימריס היה רעיון מצוין. חבריי העלו אותו לפני שנים רבות. הימים היו ימי מפא"י העליזים. רשימות המועמדים של מפא"י היו נבנות בוועדה מסדרת, שהיתה מורכבת מכמה מבכירי המפלגה, עם המלצות של ראשי המפלגה. בשיטה הזאת נבחרו רק יס-מנים, ואילו אנשים עצמאיים, כמו שולמית אלוני (ע"ה), נפלטו מהרשימה. הרעיון של פריימריס היה שכל מי שרוצה, יוכל להציג מועמדות וכלל החברים יצביעו, ויבחרו את הרשימה. מי שטוב – ייבחר, והיס-מנים יישארו למטה.
       הרעיון הטוב הזה התגלה תוך זמן קצר כרעיון גרוע. המפלגה הראשונה שאימצה את הרעיון שלנו היתה ד"ש, מפלגתם של יגאל ידין (ע"ה), שמואל תמיר (ע"ה) ואמנון רובינשטיין (יבדל לחיים ארוכים). כל המועמדים חרשו את הארץ, הופיעו בכל סניפי המפלגה והשתדלו להרשים את החברים. התוצאות היו די מוצלחות, פרט לשני פרטים: אסף יגורי נבחר רק בזכות היותו הקצין שהלך בשבי במלחמת יום הכיפורים ולכן כולם הכירו את שמו, והיצוג של הדרוזים ברשימה היה גבוה מאוד. אגב, הח"כים הדרוזים היו אנשים מצוינים וח"כים טובים, אבל היה ברור, שאם הם לא היו מגייסים את העדה הדרוזית, וכולם באו להצביע בעדם – הם לא היו נכנסים לרשימה.
פריימריס מושחתים
       היקף השחיתות התגלה בבחירות המוקדמות במפלגת העבודה שבהן התמודד עמיר פרץ מול שמעון פרס (ע"ה). לקראת הבחירות המוקדמות התקיים מיפקד של חברים. זה היה "מיפקד הארגזים". בעיתונות פורסם שעמיר פרץ גייס מאכערים והללו גייסו אנשים, שהביאו את כל חבריהם, כל קרוביהם וכל שכניהם, אנשים שמעולם לא הצביעו בעד מפלגת העבודה – וכך ניצח עמיר פרץ בפריימריס. ושמעון פרס, מרוב כעס, פרש ממפלגת העבודה והצטרף לאריק שרון, ל"קדימה".
       הפעם הבאה היתה הפריימריס ב"קדימה", שאול מופז מול ציפי לבני. ציפי לבני היתה המנהיגה של המפלגה אבל מופז, היה איש הליכוד לפני כן. חבריו בליכוד באו לעזור לו בהמוניהם, וכך הצליח מופז להדיח את ציפי לבני. אבל זה לא הועיל לו. "קדימה" בלי ציפי לבני קיבלה רק שני מנדטים, לעומת 28 המנדטים שקיבלה "קדימה" בראשות ציפי לבני.
       הניסיון השלישי לא ממש הצליח. משה פייגלין קרא לחבריו מההתנחלויות להתפקד לליכוד ולהצביע בעדו, בעד "מנהיגות יהודית", שתהפוך את הליכוד למפלגה ימנית קיצונית. המתנחלים נענו בהמונים לקריאה של פייגלין. וכך נוצר המצב שלליכוד היו בהתנחלויות יותר מתפקדים מאשר מצביעים בבחירות. הניסיון לא ממש הצליח. "מנהיגות יהודית" לא הצליחה להשתלט השתלטות עוינת על הליכוד. מסתבר שפייגלין לא היה היחידי שרצה חלק בשילטון. חיים כץ הביא את כל העובדים של התעשיה האווירית. גם מועמדים אחרים עשו "מיפקד ארגזים", והביאו אנשים משלהם. פייגלין התייאש, פרש מהליכוד, והקים את "זהות", אבל אלפי המתנחלים נשארו בליכוד, והם עושים "דילים" עם בעלי קבוצות אחרות, ולכן הליכוד הלך יותר ויותר ימינה.
      הניסיון הרביעי הוא החמור מכולם. בבחירות המוקדמות במפלגת העבודה של עמי איילון מול אהוד ברק, ניצח אהוד ברק בעזרת קולות רבים מן המיגזר הערבי, בשעה שהערבים שונאים את ברק מאז אירועי אוקטובר 2000, כמו כן גילתה המשטרה כמה מיקרים של זיופים בכמה קלפיות, במיגזר הערבי. הושמעה טענה שפואד בן אליעזר (ע"ה), האיש של אהוד ברק, הוא שאחראי לעניין הזה. אבל עמי איילון לא רצה לסחוב את המפלגה למאבקים פנימיים, ולכן ויתר על הגשת בקשה לפסילת הבחירות הללו. התוצאה היתה שאהוד ברק הפך יו"ר מפלגת העבודה, ושר הביטחון, ולכך היו תוצאות גרועות מאוד, שלא כאן המקום לפרט אותן, ואתם מוזמנים לקרוא אותן בבלוג הזה, בפוסטים על
       ועכשיו, הסיפור הזה בליכוד, של גירוש כל תומכי גדעון סער, שמראה שפריימריס אינן הליך דמוקרטי, אלא הליך של שחיתות.
מפלגות דיקטטוריות
       באחת ממערכות הבחירות הרבות שהיו בעבר, הושמעה הסיסמה: "אל תצביעו בעד מפלגות דיקטטוריות, מפלגות שאין בהן פריימריס". אז ראוי להסתכל במה שקורה במפלגות ללא פריימריס, מפלגות שבהן המנהיג בוחר את כל הרשימה. שתי המפלגות העיקריות, שנגדן יצאו בעלי הסיסמה ההיא, הן "ישראל ביתנו" של אביגדור ליברמן, ו"יש עתיד" של יאיר לפיד. תבדקו את כל הח"כים של שתי המפלגות, ותתרשמו בעצמכם. אני עוקב אחד שתי המפלגות הללו, ולדעתי, מספר האנשים, והנשים, הראויים, ברשימות שתי המפלגות הללו, הוא מפתיע לטובה. יש כמה כישלונות, אבל הרוב – לא. המפלגה היחידה שהרשימה שלה היתה עלובה – היתה "צומת" של רפול, "רפול  ושבעת הגמדים", כישלון מוחלט.
השיטה הדנית
       אחת ההצעות לתיקון התקלות והשחיתות היא השיטה הדנית. בדנמרק כל המצביעים, בוחרים את המפלגה, אבל גם את המועמדים הרצויים, וכך הרשימה הסופית נוצרת רק במהלך יום הבחירות. זאת נראית כשיטה הוגנת, אבל אני חושש שגם את השיטה הזאת אפשר להשחית. חברי כל מפלגה יתארגנו בסיעות, עם "דילים", שכל סיעה, חבריה מצביעים רק בעד מועמדיה, ובעד הסיעות שאיתה בדיל, ולא בעד המועמדים הראויים של סיעות אחרות.
       לסיכום, אני חושש שפוליטיקאים מושחתים יוכלו תמיד למצוא דרכים להשחית את המערכת.
במחשבה נוספת
       במפלגת "שינוי" היו מודעים לבעיה של שחיתות בפריימריס ולכן התקינו תוכנה מיוחדת, שעברה על דפי ההתבעה, זיהתה "דילים" וזרקה את ההצבעות הללו לפח. דומני שהיו שמצאו שיטות איך להערים על התוכנה הזאת. אפשר, אולי, להכניס לבחירות פילטר, שבשיטות של בינה מלאכותית, יזהה את איי השחיתות ויסלק אותן. אולי.
      
 
     האם אני צודק? אל תסכימו אתי.
       מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?
יוסף רגב
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
   המונה היומי: עד היום היו 1,162,369 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006
 
 
תגובות
      אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קיראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.
      אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם.
      אם התגובות שלכם מתייחסות לנקודה מסוימת במה שכתבתי, סמנו אותה בשדה "נושא" ע"י מספר בסוגריים מרובעים כפולים, לדוגמה [[1]], ואני אכניס את המספר הזה בתוך הטקסט שלי.
      כיתבו תגובות. אל תהססו. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול לכתוב את שמו – ולהגיב (עד 500 מילים).
      אם האותיות קטנות וקשה לכם לקרוא – לחצו על מקש ה-CTRL ביחד עם מקש התו "+" (פלוס), ואז האותיות יוגדלו.
 
קבלת הודעות על כל מאמר בפוסט הזה
   אם ברצונכם לקבל בדוא"ל הודעה על כל פוסט יחדש שמופיע בבלוג הזה (מדי יום) – שילחו אלי מסר בדוא"ל, עם הכותרת "שלח לי את ההודעות על כל פרסום בבלוג שלך", לכתובת:
 
תגיות
   את רשימת התגיות מסודרת לפי מספר הפוסטים תוכל לראות אם תרדו למטה.
       את רשימת התגיות מסודרת לפי סדר אלפאבתי, ניתן כאמור לראות בכתובת:
       חיפוש מאמר, או נושא, בשדה "חפש בבלוג הזה", בפינה הימנית העליונה של החלון הזה.
        את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:
 
תגיות: אקטואליה, פוליטיקה, שחיתות, ביבי, פריימריס, הליכוד, גדעון סער, מפא"י, שולמית אלוני, יגאל ידין, שמואל תמיר, אמנון רובינשטיין, דרוזים, מפלגת העבודה, עמיר פרץ, שמעון פרס, קדימה, שאול מופז, ציפי לבני, משה פייגלין, מתנחלים, חיים כץ, התעשיה האווירית, ליברמן, יאיר לפיד, רפול, השיטה הדנית, מחשבות והגיגים,

Viewing all articles
Browse latest Browse all 25516


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>