הפרויקטים של עמותת GRF שונה מכל עמותה אחרת. לעומת עמותות אחרות הפועלות למען קהילות מיוחדות,
GRF מאמינים בנתינה וקבלה, במתן תמורה במקום בלקיחת תרומה. ויש אידיאולוגיה שלמה מאחור
חגי סלק, מנכ"ל העמותה, וממייסדיה מספר שהחליט לסיים את כל תפקידיו הבכירים שעשה בעברו בסקטור העסקי והחברתי ולהקים יחד עם עוד כמה "משוגעים לדבר" משהו חדש בתפיסת עולם של קהילה מחזקת קהילה - שעונה על הצרכים בשטח, ואכן נראה ש-GRF מחוברים מאוד לשטח. כך למשל נולד פרוייקט "המיזם החברתי לעסקים קטנים ובינוניים ומחפשי הכשרה" שמטרתו לחזק את העסקים הקטנים תוך כדי מתן כלים מקצועיים בכל הקשור לניהול ושיווק באינטרנט ופיתוח תעסוקתי למחפשי הכשרה. "אחד הצרכים הכי חזקים עליו עלינו בשנת 2015 זה בעצם העסקים הקטנים-הבינוניים. יותר ויותר אנשים מבינים שלהיות שכיר היום זה לא מה שהיה פעם."
"יש היום חבר'ה צעירים שבכלל לא יודעים מה זו תוספת יוקר. פעם אם החלב או בכלל המוצרים הבסיסיים היו מתייקרים, היו מוסיפים במשכורת "תוספת יוקר" כדי לאזן את יוקר המחייה. היום המחירים עולים והמשכורת נשחקת - וזה לא הכל, היום מחליפים משרות בערך כל שלוש שנים ואנשים מבוגרים נתפסים כ-'פגי תוקף'. זה יוצר זה מצב בו אנשים מחפשים עצמאות ופותחים עסקים משלהם, אבל בלי שום הכשרה איך לקדם אותם, והרבה פעמים הם נופלים בגלל זה".
המיזם, שההכשרה בו חופפת לקורסים חיצוניים בעלות של כמה אלפי שקלים, ניתנת לבעלי העסקים הקטנים-בינוניים בסכום של 1500 שקלים בלבד, כאשר המרצים ומעבירי הסדנה הם מאנשי המפתח בתחום השיווק באינטרנט.
חגי סלק עם אחת ממתנדבות העמותה
פרוייקט "מחשב חברתי", למשל, מתוך הצורך המודרני – כמעט כל אחד צריך מחשב, אבל לא כל אחד יכול להרשות אותו לעצמו. "בנינו בשיתוף עם ארגון נוסף את המשולש החברתי" מספר חגי, "מצד אחד עובדי הפרוייקט הם חברי קהילה עם מוגבלויות, יש כאן מיחזור אלקטרוני - שמירה על איכות הסביבה, והחלק השלישי - להנגיש מחשב לכל דורש, מחשב חברתי ללא בדיקה מי הוא ומה הוא.
איך זה עובד?
"אנחנו מקבלים מחשבים ממותגים ישנים, ואותה קהילה מוגבלת מפרקת אותם לגורמים, מוציאים את כל החלקים, מה שלא תקין הולך למיחזור ומה שכן תקין עובר למעבדה בה עובדים טכנאים מוסמכים, גם הם בחלקם מהקהילה המוגבלת. הם יושבים ומרכיבים את המחשבים מחדש, המחשב מגיע עם מסך, מקלדת, עכבר, WIN7, אופיס, מקלדת, אחריות לשנה במחירים עממיים (כאלף שקלים כולל שליח עד הבית). כך גם לגבי מחשבים ניידים. אגב, יש הרבה עסקים קטנים חדשים שרוכשים אצלנו את המחשבים וחוסכים הוצאה ענקית".
פרוייקט צבעים הוא בית הדפוס של העמותה, גם הוא פונה לקהל הרחב (שהוא ברובו שוב עסקים קטנים ובינוניים) "אנחנו מעדיפים להעסיק עובדים בעלי מוגבלויות פיזיות. הרבה מאוד פעמים כשנכה ניגש לראיון עבודה, למרות שהוא מוכשר מאוד לעבודה, יהיו מעסיקים פעמיים אם להעסיק נכה. אצלינו הדלת פתוחה בפניהם. זו יכולה להיות גם גרפיקאית חירשת, דפס נכה שמסוגל להפעיל את המכונה. אנחנו כמובן משתדלים לשמור על מחירים הוגנים וחברתיים.
את אי ההתפשרות על האיכות, והפרפקציוניזם שמנחיל חגי בעמותה, אפשר לראות דרך פרוייקט "ניהול כלכלי נכון", מדובר בהרצאות וסדנאות שעושה העמותה למשפחות ובעלי עסקים כיצד להתנהל כלכלית עם מה שיש. בכל ארבעה חודשים חושפים המרצים בפרוייקט את חשבון הבנק האישי. "אחד הקריטריונים כדי להיות מרצה בפרוייקט הוא שלמרצה לא יהיה מינוס בבנק, אחרת היכן הדוגמא האישית לניהול כלכלי נכון?"
סיום סדנת ניהול כלכלי נכון
הפרוייקטים המרכזיים של העמותה:
העמותה מפעילה פרוייקטים חברתייים לחיזוק הקהילה מתוך תפיסה של "קהילה מחזקת קהילה" לעמותה מספר פרוייקטים מרכזיים:
פרוייקט צבעים – בית דפוס חברתי המעסיק אנשי מקצוע בעלי מוגבלויות פיזיות ומצד שני מעמיד מחירים חברתיים לצרכן ולבעל העסק תוך הקפדה על איכות ושירות מוצר גבוהים. פועל בכל רחבי הארץ .
פרוייקט המיזם החברתי לעסקים קטנים ובינוניים ומחפשי הכשרה – פרוייקט שמטרתו לחזק את העסקים הקטנים והעצמאיים ומחפשי הכשרה תוך כדי מתן כלים מקצועיים לניהול שיווק באינטרנט. פועל בכל רחבי הארץ ומסובסד באופן משמעותי.
פרוייקט מחשב חברתי - חידוש ומחזור מחשבים ממותגים - המשולש המושלם: שמירה על איכות סביבה אקולוגית , מחשב לכל כיס ותעסוקה חברתית לבעלי מוגבלויות. פועל בכל רחבי הארץ.
פרוייקט "ביגודית" ירוקה - מוצרי ביגוד והנעלה יד ראשונה, עודפי מותגים ויד שניה במחירים סמליים לכל כיס לרווחת הקהילה. כיום פועלות שתי ביגודיות: ביגודית לב הבקעה וביגודית נוף הרים.
פרוייקט ניהול כלכלי נכון - סדנא בטעם אחר עם המון הומור ופשטות מהחיים, המאפשרת לקבל כלים משמעותיים לניהול כלכלי נכון של הבית. פועל בכל רחבי הארץ.