העולם החרדי/דתי שמוזכר בספר אינו זר לי. טעמתי את טעמו לפני כמה שנים בשיעורי תורה מרובים וסמינרים. ממש נעים היה להיזכר. ציר העלילה של הסיפור נע בתחילתו ובסופו בחתונה של חני קאופמן בת ה-19 גיבורת הסיפור אשר חיה עם משפחתה בצפון מערב לונדון בקהילה החרדית. לחני יש רק אחיות ואפילו לא אח זכר אחד. הספר נפתח בתיאור חתונתה של חני, בשמלת כלולותיה הדהויה שעוברת מאחות אחת לשנייה. אמה של חני אישה 'זקנה' בת ארבעים וחמש מרוטה מעושר לידותיה וכבויה מהרצון שאינו מתממש ללדת בן. אמה נהפכה לסוג של מכונה שחלקיה הולכים ונשחקים עם ריבוי הלידות המעיקות. אביה של חני הוא רב מכובד של שטיבל, בית כנסת ובית מדרש בקהילה החסידית הקטנה. ראש המשפחה שריבוי בנותיו החלישו את רוחו.
סייגים וכללים מעולם התורה המחמיר, מקיפים את חני הצעירה שמרדנית מטבעה ואינה מפסיקה לשאול שאלות.היא חייבת להמתין לתורה לשידוך לפסול אחרים ולרצות אחרים עד שיגיע האחד הראוי שירצה גם אותה. חני יוצאת למסע מתיש של פגישות על מנת למצוא את בחיר ליבה.
ברוך החתן של חני, הוא הדמות הראשית השנייה בסיפור. הוא בן עשרים וחייו מתנהלים בלחץ מתון להצליח בלימודים, לקבל הסמכה לרבנות ולרצות את אביו בעיקר. שאיפתו ללמוד לתואר בספרות אנגלית נשארת בגדר משאלה סמויה שאינה מתממשת. הוא שומע מוזיקה אסורה, וקורא רומנים נסתרים.
עוד שתי דמויות ראשיות בסיפור הרבנית זילברמן רבקה דמות חזקה ושנויה במחלוקת שנושאת עימה סוד מסתורי מחייה בעבר ואברומי חברו הטוב של ברוך חרדי איש העולם הגדול שלמד באוניברסיטה ונפגש עם בנות.
השבת הקדושה מתוארת בספר עם שלל הכנותיה ואיסוריה והנחת שהיא מביאה לשומרים אותה.
הדמויות בסיפור נעות בין העבר להווה, מביאות עימן את ניחוח התורה על שלל האיסורים שבה. הפרקים קצרצרים שבכל אחד מהם דמות מרכזית אחת המשתלבת לה בחיי שאר הדמויות.
הקריאה בספר הייתה די זורמת וכיפית למרות שהעלילה הייתה קצת חלשה והיה ניתן לקצר מעט את הספר. למי שלא בקיא בהוויה היהודית החרדית על כל כלליה יהיה מעניין לקרוא את הספר ולהבין יותר לעומק את הקהילה החרדית עם השידוכים, המנהגים והאיסורים.
הוצאת ידיעות אחרונות / מאנגלית: נעה בן פורת / עיצוב העטיפה: דנה ציביאק / 381 עמודים 2015