מוזיאון נחום גוטמן לאמנות מציג:
Image may be NSFW.
Clik here to view.
"חנוכייה לי יש"
תערוכת חנוכיות ממגוון קהילות ישראל
מאוסף דרורה ופנחס זכאי
התערוכה תוצג בין התאריכים 16.11.15 - 16.12.15
מוזיאון נחום גוטמן לאמנות, השוכן בלב שכונת נווה צדק הציורית והקסומה, יציג לכבוד חנוכה, תערוכה מיוחדת - "חנוכייה לי יש", בה יוצגו כ-60 חנוכיות ממגוון קהילות ישראל.
התערוכה אותה אוצרת הגברת ניצה בהרוזי, משקפת את הסגנונות השונים של ארצות המוצא של החנוכיות ואת התקופות בהן נוצרו. בעקבות החנוכיות, יוצאים המתבוננים בתערוכה, למסע במקום ובזמן בחיי העם היהודי לדורותיו ומתוודעים לגלגוליה של החנוכייה במרוצת הדורות.
התערוכה מציגה כ-60 חנוכיות, כולן מאוסף החנוכיות של דרורה ופנחס זכאי, אשר נאספו על ידי בני הזוג זכאי במהלך 46 שנות נישואיהם.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
בני הזוג זכאי הם ממשפחת לובינסקי. הגברת דרורה זכאי היתה בתו של דוד לובינסקי יבואן מכוניות פיג'ו וסיטרואן, ואמה לאה היתה בתו של יעקב שלוש, ממקימי שכונת נווה צדק, שם שוכן מוזיאון גוטמן כיום. בעלה של דרורה, פנחס זכאי היה במשך עשרות שנים מנכ"ל משותף בחברת דוד לובינסקי בע"מ, יחד עם גיסו יצחק מנור.
בתם של בני הזוג זכאי, ד"ר יעל אלמוג זכאי שהיא שותפה בבנק איגוד וחברת הפרסום "גיתם", יזמה את התערוכה לאחר פטירת הוריה, כדי לאפשר לקהל הרחב ליהנות מהאוסף העשיר ערב חג החנוכה.
בני הזוג זכאי, נהגו לארח בביתם את נכדיהם בלוויית חברי כיתתם לקראת חג החנוכה, כדי להציג בפניהם את אוסף החנוכיות העשיר כפעילות העשרה לקראת החג . אירועים כיתתיים אלו זכו להצלחה מרובה ומכאן באה ההשראה ליצירת התערוכה הזו.
באמצעות תערוכת החנוכיות מתוודעים המבקרים לחוויה ולהנאה שבאספנות ולמשמעותן של החנוכיות בהוויה היהודית.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
במהלך ימי החנוכה ובתקופה בה תוצג התערוכה במוזיאון, יתקיימו לקהל הרחב המבקר בתערוכה, פעילויות חווייתיות מיוחדות, בהנחיית צוות ההדרכה של מוזיאון נחום גוטמן לאמנות. כמו כן, יזמה ד"ר יעל אלמוג זכאי פעילויות מיוחדות לילדים מאוכלוסיות מוחלשות וילדים המתגוררים בעוטף עזה, אשר יגיעו במהלך חופשת החנוכה למוזיאון, יסיירו בתערוכת החנוכיות וייהנו מפעילות מיוחדת הקשורה לתערוכה ולחנוכיות המוצגות בה.
בהכנת התצוגה הושקעו משאבים רבים בחקר המוצא ובשימור החנוכיות, אשר שוחזרו למראן הזוהר והמרשים, כפי שהיו במקורן. כל אלו מקנים לחנוכיות המוצגות ערך היסטורי ורגשי רב.