Quantcast
Channel: בלוגים המדוברים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25516

ג'וניור אירוויזיון 2015 - הדרך לסופיה חלק א'

$
0
0

הכינו את הסוכריות והדודות הנרגשות - הבן הבכור של המשפחה חוגג בר מצווה!!

אירוויזיון הילדים (הג'וניור אירוויזיון), היא תחרות השירה הגדולה בעולם לילדים וכמו האמא הגדולה, האירוויזיון של הגדולים שמתקיים כל אביב, גם הג'וניור אירוויזיון יודע לעשות את זה בגדול, בנוצץ ובמרהיב ביותר האפשרי. השנה אירוויזיון הילדים ה-13 יתקיים ב-21/11 וישודר בעשרות מדינות באירופה ובעולם היישר מה-Armeec Arena שבסופיה, בירת בולגריה!! אירוויזיון הילדים של 2014 שנערך במלטה נחשב לאחת המהדורות הטובות ביותר של התחרות וכנראה תרמה לעובדה שהשנה קיבלנו תחרות שמנסה להוות תחרות בכל פרמטר - הבמה המרהיבה, מספר המדינות הגדול (17 במספר), מגוון הסגנונות וכמובן הקישור לאירוויזיון של הגדולים. בחלק זה של הספיישל נסקור את התחרות עד כה, מהשנים הראשונות ועד השנה שעברה. בחלק השני נסקור את התחרות של 2015 שתתרגש עלינו ממש בעוד פחות משבועיים, ובחלק השלישי נסקור את הקשרים שבין האירוויזיון של הקטנים והאירוויזיון של הגדולים. 

אז.......... מה זה לעזאזל הג'וניור אירוויזיון???

אם האירוויזיון הרגיל הוא בעצם הבמה הגרנדיוזית בעולם לגילוי כשרונות, ניתן לומר שאירוויזיון הילדים (הג'וניור אירוויזיון או פשוט "הג'וניור") הוא תחרות הכשרונות הגדולה בעולם לילדים בני 10-15 (בעבר אפילו גילאי 8-15)! בגלל דמיונו לתחרות הגדולה הוא למעשה נחשב כאירוויזיון של עונת המלפפונים - שנייה ממש תחילת עונת הקדמים, ומתקיים בכל סתיו או חורף מאז 2003. בניגוד לאירוויזיון הרגיל, בו המדינה המנצחת זוכה אוטומטית לארח את התחרות בשנה שאחרי, בעולם הג'וניור המדינה המארחת נבחרת לרוב מבין הצעות מצד מדינות שונות - למעשה רק 3 מתוך 13 המהדורות של התחרות נערכו במדינה שזכתה שנה קודם. בתולדות הג'וניור, זכו בתחרות ואירחו אותה מדינות שאינן זוכות להצלחה דומה בתחרות של הגדולים - למשל הזכיות של קרואטיה, מלטה, גיאורגיה (פעמיים), ארמניה ובלרוס (פעמיים), והזכיות של הולנד וספרד, וכמו כן האירוחים של ארמניה, בלרוס מלטה ובולגריה. למעשה בלרוס השתתפה בג'וניור הראשון שלה ב-2003 עוד לפני שערכה את הבכורה שלה באירוויזיון של הגדולים ב-2004. יש לציין שיש בתחרות גם מימד פילנטרופי, כשכל הרווחים מההצבעות ב-SMS מרחבי אירופה מועברים לאירגונים לרווחת וזכויות הילד ברחבי העולם.

התחרות הראשונה של הג'וניור אירוויזיון נערכה בקופנהאגן פורום ב-2003, ובפני קהל מלא של 5000 איש עלו ילדים וילדות מ-16 מדינות. על הבמה שתהפוך לקרש הקפיצה הגדול בעולם לכישרונות צעירים, המנצח, למרבה ההפתעה, היה דינו מקרואטיה - מדינה שיחסית אינה מצליחה באירוויזיון של הגדולים. 

כבר מראשית התחרות, ובאופן טבעי, היה ניתן לצפות לשירי פסטיבל ילדים ע"י עוללים זבי חוטם שרק יבכו לאמא בסוף התחרות על כשלונם (ואכן היו כאלה, ולא מעט בשנה הראשונה כמו שוודיה ורומניה). אך יחד עם זאת, שירים לא מעטים התאפיינו בסאונד הרבה יותר בוגר (כמו למשל הולנד ומקדוניה), ומגמה זו התגברה במהלך השנים כשיותר ויותר שירים ידידותיים לאוזניים של אנשים מעל גיל גן החלו לייצג את המדינות השונות. אז כן, גם הג'וניור עבר תהליך התבגרות לאורך 13 שנותיו עד לעיצובו כמו שאנחנו מכירים היום - כיאה לשירי ילדים שרובם מדברים על אהבה, חלומות, ילדות ושלום עולמי, ישנם גם שירים המדברים על העצמה עצמית ומשברי גילאי העשרה.

 

הלהיט הגדול ביותר שיצא מהתחרות עד היום היה השיר שזכה במהדורה השנייה של התחרות ב-2004 שהתקיימה בלילהאמר, נורווגיה. מאריה איזבל שרה שיר די שערורייתי כשהוא מגיע מילדה בת 9, שמקדש יופי חיצוני בשם "עדיף להיות מת מאשר משעמם" (תרגום חופשי). השיר היה הראשון (והיחיד עד כה) מהתחרות שזכה להצלחה יחסית במצעדים ברחבי אירופה (טופ 10 בצרפת, טופ 20 בשוויץ), וזכה להיות מנוגן בתחנות רדיו וטלוויזיה רבות, בין השאר גם בברזיל, יפן וארגנטינה. כעבור 6 שנים כשהג'וניור נערך במינסק, בירת בלרוס, הוזמנו דינו, מריה איזבל ושאר הזוכים בתחרות עד אז לאיחוד מרגש ולהזכיר לכולנו את השירים שאיתם ניצחו.

 

נחזור לאירוויזיון הילדים האחרון, ולג'וניור שנחשב בעיני רבים לטוב ביותר מאז כינון התחרות. ג'וניור אירוויזיון 2014 נערך במורסה, עיר דייגים לחופי הים התיכון במלטה, בהאנגר עצום שמשמש לבניית אוניות והוסב לאולם אירוויזיון לפי הספר. זו הייתה הפעם הראשונה שמלטה מארחת אירוע אירוויזיוני כלשהו לאחר שהיא מנסה כבר עשרות שנים להגיע להישגים באירוויזיון של הגדולים ולארח אותו - כך שכצפוי, האירוע היה חגיגי וגדול מאי פעם. השתתפו בו 16 מדינות, כולל בכורות ממונטנגרו ואיטליה, וחזרה של בולגריה לאחר 3 שנים. לאחר הצבעה מסקרנת הייתה זו איטליה שניצחה, כאשר בולגריה הגיעה שנייה ומלטה המארחת הגיעה רביעית, בתחרות שרבים מאמינים כי דווקא בולגריה הייתה זוכה ראויה יותר. אלת הגורל חיבבה את הבולגרים - לאחר ניצחונה, איטליה קיבלה את ההצעה הראשונית לארח את התחרות השנה אך סירבה בנימוס די ללא היסוס. בולגריה, שכמו המארחת לפניה, גם היא מעולם לא אירחה אירוויזיוני כלשהו, לקחה את ההזדמנות בשתי ידיים ותארח את התחרות הראשונה שלה - הג'וניור אירוויזיון 2015, וכך נתארח כולנו בסופיה ב-21/11/15!

 

ולאלו ששאלו "מה עם ישראל?" ובכן, על אף הכוונה הראשונית להשתתף כבר ב-2008 בפסטיבל בילדים הגדול בתבל, ישראל ערכה את הופעתה הראשונה (והיחידה שלה עד כה) ב-2012 - חגיגות העשור לתחרות שנערכו באמסטרדם, הולנד. רשות השידור הרכיבה להקה של 5 בנות ובן אחד - וקראו לה Kids.il, ובין חבריה היו 3 בוגרות העונה הראשונה של "בית ספר למוזיקה" של קשת בערוץ 2. הילדים שלנו שרו את "Let The Music Win" שכתבו יחד עם אוהד חיטמן, ולמרות ההופעה המכובדת הם הגיעו רק למקום ה-8 מתוך 12 מדינות. מי יודע, אולי עכשיו עם חזרת "בית ספר למוזיקה" למסכים, ושיתוף הפעולה הממשיך בין רשות השידור לקשת באירוויזיון של הגדולים, אולי עוד נזכה לראות נציגות ישראלית שנייה בג'וניור אירוויזיון 2016...

 

אז אלו הם תולדות הג'וניור אירוויזיון עד 2015 והדרך עד כה. בפוסט הבא נסקור את התחרות שתתקיים החודש בבולגריה, ונראה למה אנחנו יכולים לצפות.

כמו תמיד אתם תמיד מוזמנים להגיב ולשתף.

אוהב,

~דניאל


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25516


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>