Quantcast
Channel: בלוגים המדוברים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25516

מילים, מילים - איך להוסיף ג'ורנלינג ארוך לדף אלבום - הדרכה

$
0
0

דפי האלבום הגדולים ששולטים בסצנה העולמית העכשוית הם אמנות של ממש. זה נכון שבעתיים כשמגמת המיקס מדיה הולכת ומעמיקה. משחות, סטנסילים, צבעים ומדיומים שונים הפכו לעיקר והם תאווה לעיניים. 

עם זאת אני מרגישה שככל שהאמנות מעמיקה, הסיפור שמאחורי התמונות הלך לאיבוד. משום מה, הג'ורנלינג שהוא התעוד האמיתי של המאורעות, נשכח. וזה חבל, כי בעוד שנים כשאנו ובני בנינו נביט באלבומים,  חוץ מתמונות יפות  נרצה לקרוא גם משהו על הסיפור שמאחורי התמונות.

דרך טובה לשמירת זכרונות באמצעות כיתוב היא המיני אלבומים, שמספרים את הסיפור של ארוע או טיול. אבל לפעמים גם תמונה אחת ושתיים מגלמות בתוכן סיפור חשוב או מעניין, וגם סיפורים קטנים ראוי לשמר. 

ההדרכה של חודש אפריל אם כן, תתרכז בשמירת הזכרונות ובדפי אלבום גדולים עם ג'ורנלינג ארוך במיוחד שהכנתי לצורך כך. איך לעשות זאת כך שאף אחד ממרכיבי העבודה, קרי התמונה/ות, הקישוטים והג'ורנליג לא ישתלט וכולם יקבלו את המקום המכובד שמגיע להם, זו המשימה שלי להיום. 

נתחיל עם בחירת הקומפוזיציה - אני מוצאת שאם מחלקים את הדף לחלקים של שליש ושני שליש, נוצר לנו "שטח לבן" גדול לצורך כתיבה. "שטח לבן" לא במשמעות של צבע, אלא כשטח בדף האלבום שהוא נקי ורגוע ואיננו מושך תשומת לב.  כדי להבין במה מדובר, כך נראית הסקיצה הגולמית

אם נסובב אותה בכל פעם ב- 90 מעלות נקבל  את זה

עכשיו נוסיף לסקיצת הבסיס את מיקום התמונות והקישוטים ויש לנו סקיצה מוכנה לעבודה. 

הנה כמה סקיצות לדוגמא שליקטתי מרחבי הרשת כדי להדגים את השימוש בעיקרון הנ"ל

סקיצה של מיסי וידן (קישור לבלוג) שבה החלוקה היא לאורך כאשר השליש השמאלי הוקדש לתמונה ושני השלישים בצד ימין של העבודה  נותרו "שטח לבן" לכותרת וכתיבה

 

 

דוגמא של סקיצה מ- CREATIVE SCRAPPERS, בלוג אתגרי סקיצות מצויין שכרגע איננו פעיל. בסקיצה זו התמונות והקישוטים מתרכזים בשליש העליון כאשר החלוקה לשליש ושני שליש היא לרוחב הדף.

עוד דוגמא של סקיצה, מהבלוג של שימל

scrapbooking sketch @ shimelle.com

ודוגמא אחרונה מבלוג האתגרים page drafts שלאחרונה עבר מקום ושינה קונספט. בדוגמא זו כל המהומה מתרחשת בשליש התחתון של הדף ואילו שני השליש העליונים נשארו "שטח לבן"

 

סביב הרעיון הזה ניתן ליצור אין ספור דפי אלבום. אבל אנחנו התכנסנו כאן לא רק בשביל הסקיצות, אלא גם בשביל תרגום הרעיון לעבודות שבהם השטח הלבן איננו משמש כמנוחה לעין אלא להוספת ג'ורנלינג ארוך. הנה ארבע דוגמאות שהכנתי כאשר כל אחת מתייחסת לאחד מארבעת המצבים שבתרשים שצרפתי למעלה-

העבודה הראשונה  נעשתה בהשפעת הסקיצה של שימל.  התמונות והקישוטים מרוכזים בשליש העליון ואילו שני השליש התחתונים של העבודה הם "שטח לבן" המיועד לכיתוב. התמונות והקישוטים מושכים את העין כנקודת הענין העיקרית בדף וכך, למרות שיש הרבה ג'ורנליג, הוא לא מעיק.

 

בעבודה השניה  החלוקה היא  לאורך. בעבודה זו השליש הימני הוא שהושאר לכיתוב. שני החלקים הופרדו בצורה ברורה על ידי פיסות רבות של קישוטים שיוצרים  עושר של פרטים וצבע אבל עדיין משאירים את החלק המיועד לכיתוב  נקי ומכובד.

בעבודה השלישית החלוקה של שליש ושני שליש נעשתה באמצעות כיסוי השליש השמאלי לאורכו בנייר מדוגם

העבודה הרביעית כבר הוצגה כאן בבלוג, ללא הג'ורנלינג.  הפעם נעשתה חלוקה כפולה - שליש תחתון ושני שליש עליון.  לתוספת ענין שני השליש העליונים חולקו אף הם בברור באמצעות קרדסטוק חלק. התמונה הוצבה בשליש התחתון ועל מנת שתהווה את נקודת הענין של העבודה היא הודגשה באמצעות מסגרת פרחונית וקישוטים המכוונים כולם אליה .  הרבה "שטח לבן" הושאר במעלה העבודה עבור הכיתוב. הנה היא עם הרבה מלל, ועדיין מאוד לא עמוסה.

​אני מקוה שההדרכה תביא לכן תועלת, שתשמרו את הזכרונות שלכן ושל בני ביתכן גם במלל  ושתמצאו דרכים משלכן להכין סקיצות עם קומפוזיציה טובה .

מאחר וכל העבודות כאן הן עבודות שביל ישראל שלי, בימים הקרובים יעלו פוסטים נפרדים עם הסיפור שמאחורי כל עבודה.

הערה: עוד על קומפוזיציה בדפי אלבום תוכלו לקרוא ברשומות שונות בבלוג. יש ללחוץ על התגית "קומפוזיציה" והיא תוביל אתכם למקומות הנכונים.

תודה שבקרתם, אש

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25516


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>